Artistiek directeur

Florence Rapati

Clearflow-11

Florence begon haar vooropleiding klassiek ballet als tienjarig meisje op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde ze het HBO aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam waar ze in 2008 afstudeerde. Florence kreeg tijdens haar opleiding les in verschillende klassieke dansstijlen zoals Vaganovastijl, Checettistijl en Balanchinestijl.

Ze is bekend met het klassiek repertoire uit het Zwanenmeer, Giselle, Raymonda, Paquita, Notenkraker, Sleeping Beauty en veel van het werk van George Balanchine zoals Tsjaikovsky pas de deux, Symphonie in C, Who Cares?, Menuet, Valse Fantasy en Concerto Barocco.

Ook kreeg ze Moderne danstechniek: Limònstijl, Grahamstijl. Het repertoire van oa Jiri Kilian, Mats Ek en Martha Graham, leerde haar een andere kant van de danstechniek. Ook “caractère” wat een verzamelnaam is voor diverse volksdansen uit landen als Roemenie en Hongarije gaf een accent aan Florence haar dansstechniek.

Haar stage ervaring deed ze op tijdens het Inspiratie Project van Mirella Simoncini, “de Notenkraker” van de Dutch Don`t Dance Division,  ”Imperium” van Krisztina de Chatel en Romeo en Julia van Het Nationale Ballet.

Sinds Florence is afgestudeerd, werkt zij als freelance danser. Zo danste ze onder andere op scholen voor “Zwanemeer Bijlmermeer” van het Nationale Ballet, had ze de rol van Arabische, sneeuwprinses en flowerlead in de Notenkraker van de Dutch Don`t Dance Division en werkte ze mee aan meerdere kleinere neoklassieke projecten in The Grand in Amsterdam, het Bethaniënklooster en het Zuiderpark.

Daarnaast danste ze in een paar clips voor Motion Fame Amsterdam en een muziekclip voor zangeres Nicolette Zeggelink.

Naast de dansstijlen waarvoor ze is opgeleid, heeft ze onderzoek gedaan naar andere stijlen als salsa, breakdance, popping and locking, acrobatiek en tango waardoor ze geïnspireerd raakte om nieuwe samenwerkingen te beginnen.

In 2010 is Florence ook begonnen met choreograferen. Zo maakte ze voor Solo`s @ the Sea van de Dutch Don`t Dance Division een solo “Nachtlicht” op muziek van componist Erwin Weerstra. Daarna ging ze aan het werk met haar danspartner Clearence Koorndijk om een duet te creëren waar ze in juni een danscompetitie mee wonnen van Vestia Jong voor Danstalent in Den Haag. Hierdoor dansten ze op verschillende festivals zoals Parkpop, Crosstown festival en het Summertime Festival.

Sinds een jaar is Florence bezig haar droom in vervulling te laten gaan: een eigen dansgezelschap waar er samen wordt gewerkt met andere kunstdiciplines. Stap voor stap ontwikkelt Flow Performing Arts zich en wordt de samenwerking met de crew steeds hechter.

Haar grote voorbeeld hiervoor is de legendarische Rus Serge Diaghilev, oprichter van les Ballets Russes in 1909. Diaghilev wist met zijn ongekende energie en neus voor kwaliteit steeds vernieuwende vormen van kunst te stimuleren en te produceren.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter