Persbericht: Dans om de Wereld met 700 jongeren

Dan Haag, 18 september

Meer dan 700 leerlingen van vijf middelbare scholen uit Den Haag doen deze maand mee aan de workshops Dans om de Wereld van Art Generation. Het thema verdraagzaamheid staat centraal bij dit danseducatieproject. Naast de dansworkshops, werken een aantal leerlingen ook nog naar een voorstelling toe, samen met zeven professionele dansers en vier wereldmuzikanten.

Op 29 september gaat de voorstelling Dans om de Wereld in première in het Zuiderparktheater en op 26 oktober zijn er nog twee voorstellingen in De Nieuwe Regentes.

Elkaar leren kennen door dans
Het doel van dit project en de voorstellingen is het creëren van wederzijds begrip en verdraagzaamheid onder de deelnemende leerlingen met verschillende culturele achtergronden. De leerlingen komen van de scholen Maris Statenkwartier, Roemer Visscher College, Praktijkschool de Einder, Maris Belgisch Park en het Esloo College in Den Haag.

Florence Rapati (artistiek leider van Stichting Art Generation) vindt het belangrijk om aandacht te genereren onder jongeren vóór elkaar door te leren ván elkaar. Rapati: ,,Het gaat niet alleen om het dansen in de voorstelling, maar juist ook om de workshops. Dansen is een universele taal die zorgt voor verbinding waardoor we hopen dat de leerlingen ook meer over elkaar leren.”

Over de dansvoorstellingen
Dans om de Wereld vertelt het verhaal over Hani die een wereldreis maakt en het publiek meeneemt naar al zijn avonturen die hij beleefd. De voorstelling zit barstens vol verschillende dansstijlen, culturen en kleurrijke tradities, onder begeleiding van prachtige live muziek. Door een universele ‘danstaal’ ontstaat er een prachtige ‘fusion’ van de diverse stijlen. Na afloop gaan de dansers interactie aan met het publiek door na te praten en vragen te stellen met betrekking tot de voorstelling.

Dans om de Wereld

Leave a comment

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter